logo
Főoldal -> Hírek

Hírek

Falugyűlés
Tisztelt lakosság!

Lassan közeledünk a 4 éves megbízatásunk vége fele és elérkezett az idő a számvetésre. 2016. május 22.-én, vasárnap déli 12- órától a szentmisét követően a göröcsfalvi kultúrotthonban falugyűlésre kerül sor, mely keretén belül beszámolunk az elmúlt négy év sikereiről, megvalósításairól és kudarcairól is.


Kérjük, tiszteljenek meg jelenlétükkel.


Újabb felújított közterületekkel lett gazdagabb Csíkrákos Község
Az elmúlt időszakban két újabb felújított közterülettel lett gazdagabb Csíkrákos Község. A Polgármesteri Hivatal által finanszírozott munkálatok révén a frissen aszfaltozott DC 190-es községi út (Köves utca) bevezető szakaszain került kivitelezésre két kisebb park. Ugyanakkor egy régi problémát sikerült orvosolni a vasútállomásnál azáltal, hogy felújításra került közmunkával a két várófülke.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a fent említett megvalósításokra vigyázzanak, és rendeltetésszerűen használják.






100 éves a Cserei Mihály Általános Iskola épülete
Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a Cserei Mihály Általános Iskola. A mai nap egy újabb munka megbeszélésre került sor, mely keretén belül az október 21.-én esedékes ünnepségek iskolamap programját beszéltük át. A centenáriumi megemlékezés több színvonalas programot fog magába foglalni. Erre az alkalomra egy kiadványt jelentetünk meg, amelyhez kérjük községünk lakóinak is a segítségét, hogy minél átláthatóbb és szebb kiadvány születhessen. Ha az Önök családja rendelkezik régi (több mint 50 éves) fényképpel, ellenőrzővel, diplomával vagy bármilyen más emlékkel, akkor juttassa el az iskola igazgatóságára vagy a polgármesteri hivatalba.





Értesítés
Tisztelt lakosság!

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT, HOGY MÁJUS 10-ÉN, KEDDEN A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN NEM LESZ         ÜGYFÉLFOGADÁS.


Felhívás- Áramszünet
Tisztelt lakosság!

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT, HOGY MÁJUS 10-ÉN, KEDDEN 9 ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT CSÍKRÁKOSON AZ EGÉSZ TELEPÜLÉSEN ÉS MÁJUS 12-ÉN, CSÜTÖRTÖKÖN 9 ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT  GÖRÖCSFALVÁN SZÜNETEL AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÁS A 39 – 68 ÉS 121 – 142 – ES HÁZSZÁMOK KÖZÖTT.


Fénybe öltözött a Bogáti Kápolna
Régi álma vált valóra a csíkrákosi embereknek azzal, hogy a kápolnát kivilágítottuk, hiszen egy olyan szimbolikus épülete a községnek, mely minden idelátogatót magával ragad.

A polgármesteri hivatal által finanszírozott munkálatok keretén belül  több mint 3oo méter földalatti vezeték lefektetéssere került sor és modern, energiatakarékos világító testek lettek kihelyezve. 

A 2015. novemberében elkezdődött munkálatok alatt felújításra kerültek a kápolnát körülvevő kőkeresztek és turisztikai táblák, valamint egy új festést kapott a kápolna tornya és eresze. A munkálatok hozzávetőleg 1o.ooo lejbe kerültek.

Köszönet illeti a Vándor Székely panziót, akik a villanyt ingyen biztosítják, ifj. Máthé Istvánt, aki a villanyszerelési munkálatokat ingyen végezte és Vizoli Zsombort a Bogátalji Mozgalom elnökét, aki végig segített a munkálatok alatt.




Az album megtekinthető itt.


Tavaszi lomtalanítási nap Április 28-án
Április 28-án tavaszi lomtalanítási napot szervez Csíkrákos Község Polgármesteri Hivatala és az ECO- Csík Kft. Csíkrákos Községben. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csütörtökön a háztartási hulladékokkal együtt ki lehet pakolni minden más hullladékot is: bútordarabokat, elektronikai cikkeket, papírt, műanyagot, üveget,stb.

Ipari tevékenységből származó vagy vegyi hulladékot szigorúan tilos kirakni!




Áprilisi szemétadó
Tisztelt lakosság!

A 2016-os szemétadónak az áprilisi hónapját is meg lehet fizetni a Polgármesteri Hivatalnál.





Szelektív hulladékgyűjtés a községben.
Tisztelt lakosság!

Az Eco- Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Vállalat Csíkrákos Község Önkormányzatával közösen szelektív hulladékgyűjtő tevékenységet kezdeményez.
Az újrahasznosítható hulladékok hatékonyabb gyűjtese érdekében, felkérjük a családi házak tulajdonosait, hogy majd a kiosztásra kerülő műanyag zsákokba szelektív hulladékokat gyűjtsenek. Minden háztartás egy tekercs műanyag zsákot kap, amely 12 darab zsákot tartalmaz. A helytakarékosság érdekében kérjük a kartonokat és a PET palackokat tapossák össze. A teli zsákokat havonta egyszer, a hónap utolsó hulladékszállítási napján kell kitenni a háztartási hulladék mellé.

Felhívjuk ugyanakkor a lakosság figyelmét, hogy minden olyan hulladékot, ami nem számít háztartási hulladéknak (elektrónikai hulladék, lomtalanításból származó hulladékok), behozhatnak a
Polgármesteri Hivatal udvarára és az önkormányzat elszállítatja azt.

Tavaszi lomtalanítási nap Április 28-án
Április 28-án tavaszi lomtalanítási napot szervez az ECO- Csík Kft. Csíkrákos Községben. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy jövő csütörtökön a háztartási hulladékokkal együtt ki lehet pakolni minden más hullladékot is: bútordarabokat, elektronikai cikkeket, papírt, műanyagot, üveget.
Ipari tevékenységből származó vagy vegyi hulladékot szigorúan tilos kirakni!




Értesítés- Hárvíz
Tisztelt lakosság!

A Harvíz Rt tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy csütörtökön, április 14-én 21:00-06:00 óra között a szépvízi vízműnél való felújítási munkálatok miatt (betáplálás átkötése) szünetel a vízszolgáltatás Csíkrákos és Göröcsfalva falvakban is.
A vízellátás újraindításakor a víz zavarossága átmenetileg megemelkedhet.
Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy hibabejelentést, reklamációt a nap 24 órájában a 0758-770040-es számon fogadunk.

Köszönjük a megértésüket!


Takarítás az Olt folyó mentén.
Sok szeretettel várunk mindenkit, aki segítene az Olt mentén a takarításban.




Értesítés
Tisztelt lakosság!

A Harvíz Rt tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy csütörtökön, március 31.-én 20:00-06:00 óra között a szépvízi vízműnél való felújítási munkálatok miatt (betáplálás átkötése) szünetelni fog a vízszolgáltatás Csíkrákoson és Göröcsfalván is.
A vízellátás újraindításakor a víz zavarossága átmenetileg megemelkedhet.

Továbbá értesítjük kedves ügyfeleinket, hogy hibabejelentést, reklamációt a nap 24 órájában a 0758-770040-es számon fogadunk.

Köszönjük a megértésüket!

Felhívás
Tisztelt lakosság!

Holnap, március 15-én nem lesz ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban az ünnepi eseményekre való tekintettel. Sok szeretettel várunk mindenkit az 1848-49-es Szabadságharc emlékére szervezett ünnepségeken.


Ünnepeljünk együtt március 15-én.

Csíkrákos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre 2016. március 15-én, kedden 10 órai kezdettel a központi parkba.




Értesítés
Tisztelt lakosság!

 Ezennel értesítjük Önöket, hogy március 11-én pénteken reggel 8 órára a régi szemeteskukákat szíveskedjenek a kapu elé kitenni. Mivel aláírás alapján voltak a régi szemeteskukák átadva, aki nem szolgáltatja vissza, annak az értéke le lesz számlázva, ami 60 lej /kuka.


Falugyűlés
Csíkrákos Község Polgármesteri Hivatala 2016. február 21-én vasárnap 12 órától falugyűlést tart a göröcsfalvi kultúrotthonban.

Fontos témák kerülnek átbeszélésre, mint például a szemétszállítás, a 2016-os költségvetés, birtoklevelek és más fontos dolgok, amelyek közösségünket érintik. 

Mindenkit szeretettel várunk.


A göröcsfalvi iskola felújítása
A 2013-ban elkezdett munkálatok folytatása ként elindult a göröcsfalvi iskola munkálatainak a 2. szakasza. Csíkrákos Község Önkormányzata, a Göröcsfalvi „Kokojzavész” Közbirtokosság és Hargita Megye Tanácsának közreműködésével megvalósuló beruházás értéke megközelíti a 300.000 lej-t. A munkálatok magukba foglalják az épület teljes külső és belső felújítását, fűtésrendszer kialakítását és a nyílászárók cseréjét is. Ennek következtében az iskolában működő 2 osztály a második iskolai félévtől (február 15-től) más helyszínen folytatja a tanulást. Kérjük az érintett tanárok, szülők és diákok megértését.


Ezúton fejezzük ki köszönetünket Hargita Megye Tanácsának, valamint a Göröcsfalvi „Kokojzavész” Közbirtokosságnak a nyújtott támogatásért.

Ezzel a munkálattal községünkben befejeződik minden oktatási intézménynek a felújítása és remélhetőleg a következő tanévtől új formában segíthetjük a diákok tanulását.
Tájékoztató a 112-es hívószámról
A Hargita Megyei "Oltul" Katasztrófavédelemi Felügyelőség tájékoztatója alapján bármilyen sűrgösségi esetben hívható a 112-es segélyhívó szám. A következő dokumentumban felsorolt esetekben ajánlott hívni a 112-es számot. 


Felmérés táncház szervezéséről Csíkrákos Községben
Tisztelt lakosok!

A következő kérdőívvel azt szeretnénk felmérni, hogy lenne igény táncháznak a szervezésére Csíkrákos Községben. Arra kérek mindenkit, hogy szánjon 1 percet erre a kérdőívre és január 29. (péntek) 12:00-ig töltse ki.

A kérdőív elérhető a következő linken:
https://docs.google.com/forms/d/1vvxmaa784EXwXqkFqeUY9XdIbHwrqvUWh8PkR5QpqVM/viewform?usp=send_form 


Eseménynaptár
Hírek

Pihenőhely kánikula idejére

2024. július 08. Tovább ►

Álláshirdetés


Csíkrákos Község Polgármesteri hivatala versenyvizsgát hirdet egy felügyelő állásra, kezdő fokozat, a Számviteli Részleg, Költségvetés-Pénzügy, Adók- Illetékek osztályra.
A írásbeli vizsga időpontja, helye: 2024. július 26. 12:00, Csíkrákos Község Polgármesteri hivatala
Dokumentumok benyújtási ideje: 2024. június 26. - 2024. július 15.
További részletek
2024. június 26. Tovább ►
Új tűzoltó védőruhák az önkéntes tűzoltóknak
Név:
Email-cím:

 
arrow